3004 STRAN VZPOMÍNEK

(Dazul) Obrovský dík Mirisovi! Trávil nezištně spoustu času na předtiskové přípravě 4. dílu KRONIKA OLDSKAUTI (2021 až 2022). Stejně velký dík Padovu tátovi – Radoslavovi Markovi, který nám ve svých 86-ti letech udělal stejně nezištně korekturu. A v neposlední řadě děkujeme za finanční podporu tisku Obci Kateřinice. Děkujeme, děkujeme, děkujeme!

Dnes ráno jsem od Mirisa přebral 25 kusů vytištěných čtvrtých dílů KRONIKY, do každého výtisku vlepil papírový obal s CD a hned se čtyřmi kusy zaběhl na poštu, abych odeslal Kecce do Ostravy, Judy do Vyškova, Klíštěti do Třebíče a Padovi do Brna. Po práci jsem zavezl po výtisku Bobině, Pípovi, Murzílkovi, Hanny a Kikině. Dance jsem nechal její výtisk doma už ráno. Dalších sedm výtisků (včetně mého) skončilo taky tam, kde mělo. Takže na konci dne je volných jen 8 výtisků, pro případné další zájemce.

I tenhle díl KRONIKY je číslován průběžně, takže i když má „jen“ 715 stran (+titulní a zadní stranu obálky), končí stranou 3004. Ano, stránky našich vytištěných kronik mají 3004 stran! A váží 5,8 kg! Je v nich zaznamenáno dění v ŠESTCE, prostřednictvím oldskautských aktivit, od roku 2006 do roku 2022, což zahrnuje více než 460 akcí.

Ale je zbytečné zde „omračovat“ jakýmikoliv čísly. Ta opravdová hodnota každého dílu KRONIKY je v něčem, co nelze čísly ani penězi vyjádřit. Pokud bych se o to měl pokusit slovy, asi bych se točil kolem vzpomínek na to, co se stalo i nestalo, na to co tíží, nebo osvobozuje. Čím jsem starší, tím si vzpomínek víc vážím a když jsem v biblickém texku List Korinstkým nahradil slovo láska slovem vzpomínka, dávalo mi to smysl : -) Zvláště ve věku, kdy už se sny zvolna překlápějí ve vzpomínky (obojí je dle mého v určitém věku předůležité pro zdravé žití). Mám pocit, že se blížíme věku, kdy nám naše vzpomínky budou zkrášlovat život : -)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *