by
on
under
Permalink

26.5.2018 – Raftování na Bystřici

(Dazul) Ideální počasí, ideální počet lidí, ideální tempo nakládání, přesunu i vykládání. Nevím kolikátý rok jsem tenhle vyhlášený úsek potoka Bystřice jel, ale prvně to bylo ještě na laminátce při vodácké jízdě zdatnosti, kdy byly na trati natažené i branky, kterýma se muselo projet. Tuším, že to bylo v roce 1988 – od té doby jsem vynechal asi jen jednou. V termínu, kdy se Bystřice jezdí, mají narozeniny oba naši synové i matka mé ženy. Ale zjistil jsem, že to lze skloubit :-)

Pořídili jsme 19 visaček á 30 Kč, opravňujících nás k plavbě po potoku Bystřice, kterému „povodí“ zvedlo na pár hodin hladinu odpouštěním z přehrady Bystřička. Jeden z dospěláků se vždy na jednu jízdu obětoval a odřídil prázdnou velkou dodávku ze startu k soutoku Bystřice s Bečvou. Tam jsme nasoukali do nákladového prostoru 2 nafoukané rafty + 2 baraky + skoro všechny lidi :-) a vyrazili zpátky na start – pod hráz přehrady.

První plavbu byla voda brutálně špinavá a kalná, ale každou další jízdou byla čistší. A jezy se nám všem letos zdály nějaké menší, v jednom místě pod jezem jsme trošku drhli o šutry – zřejmě letos odpouštěli trošku míň vody. Ale i tak byl zážitek dokonalý.

 

První jízdu vzali na baraku Fanta a Mirs k sobě Rexe a Peťku (teď jsem si uvědomil, že tři z nich byli a nebo jsou rádcové Šneků – historicky první i poslední rádce). Další jízdu už jel Peťka s Rexem a i když jsem po jejich prvním jezu byl připraven na velké koupání pod velkými splavy, Peťka jako zadák neskutečně překvapil. Konstatoval jsem, že bych s ním klidně jel i Belou. 

Na barace se vystřídali i dospěláci – Milan V. a Honza B., kteří se na velkém splavu vzorově udělali – nikdo  to u nich nečekal. Kromě pár krvavých oděrek to naštěstí dopadlo dobře.

Akci hodnotím jako zdařilou a povedenou. Příští rok si ji s radostí zopáknu.

Za sebe bych chtěl moc poděkovat Martinovi a Pípovi, kteří mi v DBCB pomohli vyložit rafty, baraky, pádla, vesty, helmy, házečáky, loďáky, … vysušit a sbalit baraky. Dělali jsme na tom skoro hodinu, ale samotnému by mi to trvalo 3x déle. Díky, díky, díky !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *