8.-10.září 2016 – Do maďarského TIHANY na vyhlášení ceny

(Dazul) Z titulu vítěze VESNICE ROKU 2014 naše dědina automaticky postoupila do obdobné soutěže na evropské úrovni (obnova vesnice). Při presentaci vesnice před hodnotícími komisaři, jsme se aktivně zapojili i my – viz kronika (fotky a videa ze 13.6.2016).

dsc_0798

Ještě před tím, než jsme věděli jak dopadneme, avizoval starosta Vojta Zubíček všem spolkům chystaný „zájezd“ na vyhlášení do maďarského Tihany u Balatonu. Navíc brutálně dotovaný (za 1000 Kč cesta tam i zpět, ubytování, společná večeře a 2 obecní trička + mikina a kšiltovka). Zájem byl dle očekávání značný a tak po přihlášení 200 zájemců se už další účastníci nemohli přijímat. Vzhledem k tisícovce obyvatel naší dědiny se jednalo bezesporu o historicky nejmasivnější „společnou výpravu“ do zahraničí. Nevsadil bych žádný velký peníz na to, že se za mého života bude konat obdobná „obecní“ akce s větším počtem účastníků.

tihany_07

Trávení času tímto způsobem není úplně můj šálek čaje a tak jsem rozhodnutí o účasti na tomto podniku nechal na Irči. Irča akčně a prozíravě zajistila hlídání našich třech nejmladších, zaplatila požadovanou zálohu a já v práci jen avizoval, že si beru dva dny volna. Z pozice člověka, který dlouhá léta hlavně organizoval, jsem si vychutnával pozici „uživatele“. A věru – není to špatné – zvykl bych si : -)

Ve chvíli, kdy píšu tyto řádky, importuju úplně moc mega videí do programu iMovie, abych obohatil náš videoarchiv nesestříhanou a necenzurovanou verzí videozáznamu z této akce. Slibuji si od toho, že nebude potřeba více psát : -)

Nicméně na závěr jen subjektivní hodnocení této akce: jsem rád, že jsem vyrazil. Opravil jsem si mínění o kraji kolem Balatonu (presentované v mém podvědomí fotografií Jaroslava Duška na DVD s filmem Pupendo), odpočíval méně aktivně, měl skvělou příležitost si popovídal s lidma, které tak často nepotkávám, podíval se na to jak funguje technika při zajištění velké akce, ochutnal skvělé maďarské víno i lečo, ….

Nesestříhané video (53 minut):

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *