by
on
under
Permalink

Tohle má a bude mít vždycky smysl ….

(Dazul) To, že se Hanny s Dankou (členky našeho 6. oldskautské klubu) dlouhodobě každý týden věnují na družinovkách „vlčušek“ (velká družina VLČAT a SVĚTLUŠEK) našim nejmenším asi všichni víme, i když to není příliš „mediálně“ propíraná aktivita. Dělají neskutečně záslužnou práci (stejně tak jako Irča a Nela s našimi BENJAMÍNKY), která se v konečném důsledku projevuje třeba tím, že naše ŠESTKA patří mezi nejpočetnější skautské oddíly nejen na středisku, ale i v republice.

Sám za sebe citím jako velký dluh, že se činnost našich nejmenších daří zaznamenávat v písemné a fotografické podobě v minimální podobě. Dohledatelné je v podsatě asi jen:

  • OŽIVENÍ KATEŘINICKÝCH SVĚTLUŠEK A VLČAT ze 17. ledna 2018 – ve 2. dílu naší KRONIKY na stránkách 1705-7
  • MINIŠESTÁK 1.-5., který vycházel mezi 9/2019-10/2020 – přetištěn v KRONICE na stranách 2031-38, 2061-64, 2151-54, 2239-46 – přičemž MINIŠESTÁK č.3 se mi dohledat už nepodařil : -(

I když Hanny a Dance s vedením „vlcušek“ aktivně pomáhají další maminky, je především jejich velkou zásluhou, velký úspěch našich „světlušek“ při reprezentaci kateřinické ŠESTKY, vsetínského střediska i okresu. Proto si zde dovoluji tuhle radost alespoň velmi stručně zaznamenat : -)

V letošním ZÁVODU VLČAT A SVĚTLUŠEK (ZVaS), který se pořádá každé 2 roky, poslavila do základního (v našem případě okresního) kola ve Valašském Meziříčí, ŠESTKA hlídku „světlušek“ – podle pravidel může být hlídka i smíšená (v našem případě 5 světlušek a 2 vlčata). Tento úspěch byl odbyt 13.5.2024 pouze krátkou zprávou na OS FB:

Víkend ŠESTKY (6.K + 6.OS) byl opět neskutečně našlapaný:

naši nejmenší zabodovali v okresním kole Závodu světlušek a vlčat (pořádali valašskomeziříčtí skauti) a postupují do krajského kola
– skauti a RS pracovali na oddílovém strubu v Dinoticách
– v DBCB grilovalo vedení oddílu s rodiči
– oldskauti s vlastními dětmi podnikli dvoudenní vandr údolím Chvojnice a Oslavy

Krajské kolo ZVaS se konalo 15.6.2024 v Kroměříži, kde naše reprezentační družstvo „vlcušek“ vyrazilo s maminkami – Olčou (dvě dcery v družstvu) a Helčou (dcera v družstvu). Detaily ze samotného závodu se získat nepodařilo, ale video po té, co dorazila vítězná hlídka do Kateřinic ano >>>

V neděli 16.6.2024 v 21:12 Hanny posílá do střediskové konference zprávu:

 

Ahojte, 

velké poděkování jsem tentokrát zaslala i rodičům, kteří s námi úžasně spolupracují a jsou schopni zaskočit, když my vedoucí, máme jiné povinnosti. 

Nemohla jsem s dětma být a už dlouho mě nic tak nemrzelo. Ale dvě maminky se na prosbu aktivně nabídly, vytvořily děckám nádhernou atmosféru a podporu.

A co víc? I přes radost z úspěchu děti nezapomněly na moji maličkost a poprosily jednu maminku, aby mi zavolala a do telefonu se mi překřikovaly jedno za druhým s tím skvělým zážitkem.

Tohle je nejvíc – když se vám vrátí ta pozitivní energie, kterou do nich vkládáte.Tohle je daleko větší výhra:-).

A samozřejmě – nezklamala jsem jejich důvěru, když jsem jako jediná věděla výsledek a neprozradila rodičům (chtěli si to říct sami). Ale daly mi tak šanci je přijet přivítat doma s lahvinkou dětských bublinek a spolu jsme to ještě rychle oslavili.

Lidi, tohle má a bude mít vždycky smysl….

Ale ,,,, tohle všechno by se nedalo realizovat bez skvělého zázemí a podpory.

Takže ten úspěch padá nejen na děti, Šestku, ale na celé středisko….

Každý jeden z nás má na tom svůj podíl….

Díky, za to že tu všichni pro sebe navzájem jsme!

Hanny

 

Na Facebookovém profilu vsetínského střediska se objevila zpráva:

Krajské kolo Zavodu vlčat a světlušek v Kroměříži bylo pro středisko Vsetín perfektní!
Vlčata z 1. HOOD v Hovězí a světlušky z Šestka Kateřinice obsadili první místa a postupují do celostátního kola, které se bude konat v září v Praze. Světlušky ze Vsetína obsadily 5. místo a Světlušky z Nového Hrozenkova 6. misto, což ve velké konkurenci bylo též nádherné umístění. A především všichni zažili krásné dny – někteří i s přespáním, taborákem a krásným prostředím Kroměříže. Nejen ze uplatnili své dovednosti a znalosti ve zdravovědě, logice, práci s mapou, táboření a mnohém dalším, ale ukázali, že se žádného úkolu (včetně opravy kola) neleknou a umi fungovat jako tým. Diky rodicum a především vedoucím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *