by
on
under
tagged , ,
Permalink

Přijď pomoc Dětskému bezbarierovému centru Březiny

V sobotu 11.října 2014 proběhla 1.akce POMOC DBCB. Prosím, rezervuj si sobotu 28.března 2015, protože si dnes dovoluji vyhlásit 2.akci tohoto typu – s vírou, že se nás sejde ještě víc, dokončíme to co se na podzim nepodařilo a hlavně budeme mít radost, že jsme se opět potkali a poznali další rodiče i příznivce našeho ŠESTKAŘSKÉHO společenství. DVOJKA a PĚTKA znamená PRAHA, ale ŠESTKA znamená už 18 roků KATEŘINICE :-)

2_pomoc_DBCB

Níže rozepisuju detailněji jaké práce bude potřeba zvládnout, nástin toho, co bude na danou práci pořeba zajistit, kolik lidí (minimálně) na ni bude potřeba. Odhad času, který daná práce zabere, berte jen jako velmi přibližný – záleží kolik lidí a jak dlouho bude moc ji nakonec dělat, na jejich nasazení i zkušenostech.

Garantuji, že práce i jídlo bude pro každého, kdo příjde v sobotu na celý den DBCB pomoc. Oddílové trička po minulé akci došly, takže ty neslibuju :-)

Možná se může na první pohled zdát, že na většinu prací je potřeba jen chlapy, ale nedej se mýlit. U každé z uvedených prací se uživí i ženské ruce (bude potřeba podávat, přidržovat, přeskládávat, …..). Přijď i s malýma dětma – drobotiny bude zřejmě dostatek, takže se nebudou nudit. Budou pro ně přichystané špekáčky na opékání a i místnost na spánek po obědě bude. Tedy – nebude se jenom pracovat :-)

Prosím, dej mi vědět co nejdříve na můj mail drabek@lachim.cz (nebo mobil 737 249 211), jakou práci se pokusíš  sobotu 28.března 2015 zvládnout.

Průběžně budu k dané práci zájemce dopisovat, aby byl přehled, kolik lidí je ještě potřeba.

Práce ale bude pro každého, kdo dorazí – pokud budou níže vypsané práce „obsazeny“ – prostě se připojí k ostatním, takže místo dvou lidí, bude na práci lidí víc a odvede se kvalitněji i rychleji.

Případné nákupy potřebného materiálu se mnou dopředu konzultujte – leccos už v DBCB je (nebo mám na stavbě) a nebude potřeba to pořizovat.

  • Ošmirglování prorezlých míst na X radiátorech a jejich natření bílou barvou. Bude potřeba minimálně 1 člověka na celý den, šmrgl, štětec, bílou barvu a ředidlo. Tuto práci provede: Klíště radiator
  • Napřímení vstupní brány k Dětskému bezbariérovému centru Březiny. „Někdo“ do ní „nedopatřením“ nacouval a „zapomněl“ to alespoň oznámit. Každopádně je potřeba bránu narovnat. Bude potřeba krumpáč, rýč, ciment, štěrk, 2-4 tyče na týpko k podepření a fixaci než uschne beton, … Práci odhaduji na cca 5-6 hodin pro 2-3 lidi. Tuto práci provede: Ferda + …..???……..
  • Donatírání střešních okapniček. Očištěno kartáčem už to je z podzimu, ale je potřeba cca 60 metrů nenatřených okapniček natřít. Špatný přístup – ze země dost vysoko, ze střechy zase nepohodlné! Bude potřeba ředidlo, barvu, štětce a žebříky. Práci odhaduji na celý den pro 1 člověka. Tuto práci provede: Dan DBCB - opravy - 02
  • Vyčistit všechny půdy od kuních exkrementů, zkontrolovat baterky (eventuelně je vyměnit) a přehodit plašiče hlodavců, aby na žádné půdě nebyl ten stávající na jehož frekvenci si už kuna zvykla. Tuto práci odhaduju na 3 hodiny pro 1 člověka. Práci provede: …..?….. IMG_20141002_153547
  • Spravit zámek a kliku na hlavních dveřích i všech ostatních, které se „viklají“ a jdou nedobře otevírat. Mechanika i kvalitní kování s klikou už je nakoupeno.  Práci odhaduji na maximálně 2 hodiny pro 1 člověka. Tuto práci provede: Dazul DBCB_oprava_2
  • Opravení dvou židlí. Bude potřeba vyřešit, že v židlích jsou protočené samořezné utahovací vruty a židle se rozpadávají. Práci odhaduji na 3 hodiny pro 1 člověka. Tuto práci provede: ……???……..

 

  • Očištění zbývajících 6 venkovních vyšších parapetů u WC, umývárek a úklidové místnosti, jejich kvalitní natření. Nutno nejprve ocelovým kartáčem očistit starou barvu na paratech a pak vše natřít. Bude potřeba ocelový kartáč, barva, ředidlo, štětce. Odhaduji, že se buzde jednat o práci pro 2 lidi na celý den.Tuto práci provede:  Marta a Verča D.DBCB - opravy - 01
  • Zalepení spojů rýny v místě, kde protéká voda mimo svod. Bude potřeba koupit asfaltový tmel na na utěsněnění mezery. Tuto práci odhaduji na 1 hodinu pro 1 osobu. Provede ji: …. ????…. IMG_20141001_160108
  • Oprava přístřešku na popelnice – hlavně střechy (šindele na otvíracím hřebenu) a zajišťovacích vzpěr při otvírání přístřešku. Bude potřeba hřebíky papířáky, šindely (obojí by mělo by být v kolni) a panty a samořezné šoubky. Práci odhaduju na 3-4 hodiny pro 1 člověka. Tuto práci provede:  Dazul IMG_20141005_092117 IMG_20141005_092147
  • Příprava jídla (asi dvou jídel – oběda a svačinky, špekáčky pro děcka + čaj a kofola v průběhu dne) pro všechny pomáhající. Počet lidí (strávníků) dá vědět Dazul asi až v pátek před akcí (suroviny možno nakoupit klidně až ráno). Tuto práci provede: ……???……..
  • Velký úklid ve srubu (pavučiny, vytření podlahy ve všech rozích a ve vstupu za lavicema, vnitří parapety, doplnění nádobí, ….). Práci odhaduju na 3-4 lidi na celý den. Tuto práci provede: Kikina + Fialka + .……???…….. + ……???……..
  • Přidělání chybějících lamel na postele. Lamely jsou nakoupeny a uloženy v rohu čajovny – ale jsou trochu jiné než ty originální. Je potřeba vymyslet jak se budou k potelím připeňovat. Práci odhaduji na půl dne pro 2 lidi (manipulace s postelema). Tuto práci provede: Tom U. +  …?….
  • Velký úklid v kolni (dovyhazování zbytků věcí, které už nebudeme potřebovat, uskládání do regálů a šuplíků, …..). Práci odhaduji na půl dne pro 1 člověka. Tuto práci provede: Kecka
  • Oprava stěny a velký úklid v přístřešku na podsady (natlučení OSB desek na stěny – aby se zabránilo volnému přístupu do přístřešku, přeskládání uloženého materiálu,  …..). Práci odhaduji na půl dne pro 2 lidi. Tuto práci provede: …..???…….. + …..???……..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *