by
on
under
Permalink

Chystá se do tisku 4. díl KRONIKY 2021-2022

(Dazul) Přesto, že pokračují práce na opravdu velkém projektu PŘÍBĚH SKAUTINGU NA VALAŠSKU, nezastavila se ani práce na vydání 4. dílu naší KRONIKY, která mapuje dění v kateřinické ŠESTCE za roky 2021 a 2022, prostřednictvím 1852 fotografií na 716 stranách, skrze oldskautské aktivity.

Plánuju nechat vytisknout tradičních 25 kusů 4. dílu KRONIKY – jeden výtisk vyjde na 874 Kč. Pokud by se našlo více zájemců a já mohl nechat tisknout 50 kusů, snížila by se cena tisku na 742 Kč za výtisk. Je samozřejmostí, že práce editora, fotografa, grafika, korektora i předtisková příprava (v normálních cenách cca 75 tisíc Kč) nejsou do ceny započítány a byly na tomto tisku vykonány zdarma (forma daru), takže výše uvedená cena je touto částkou dotována.    
Každý, kdo má zájem o svůj výtisk 4. dílu KRONIKY, nechť mi napíše na drabek(zavináč)lachim.cz nejpozději do 31.7.2023. Pokud vše klapne, měl by být 4. díl KRONIKY vytištěný a připravený k odebrání začátkem září 2023. Platbu objednaného výtisku budu tedy potřebovat až po jeho předání objednavateli.

Korektury sice byly hotové už v lednu 2023 – veliký díky Padovu tátovi, který nám zdarma prošel i předchozí 2. a 3. díl –  ale čekalo se ještě na text (který nedorazil) význačného skautského činovníka, který měl tuto „knihu“ uzavírat. Snad se text podaří získat do 5. dílu : -)

https://oldskauti.cz/wp-content/uploads/2022/01/2022_KRONIKY_03.jpg

Před rokem jsme vytiskli 2. a 3. díl – informace k dotované „pořizovací“ ceně a skutečných nákladech na vydání jsou podrobně popsány v článečku „Čtyři a půl kila vzpomínek …„.

4. díl KRONKY (stránky jsou číslovány průběžně) končí stranou 3004. Většina textů (ale zdaleka ne všechny), které budou v (zatím) posledním dílu KRONIKY otištěny, byly průběžně publikovány na www.oldskauti.cz, stejně tak, jako tomu bylo u textů a fotek otištěných v 1. dílu KRONIKY.

Ale protože 233 akcí uskutečněných do dubna 2014 (které představují 983 stran v našich KRONIKÁCH) bylo publikováno na starší verzi webu, který běžel na starém systému s mnoha bezpečnostními dírami a žádný webhosting jej nebyl ochoten provozovat, po přechodu na aktuální verzi webu už nenajdeš. Ale jsou zachyceny v 1. dílu (740 stran) a 2. dílu KRONIKY (243 z 871 stran). Existuje oprávněný předpoklad, že za pár dalších let nebudou z obdobného důvodu na webu k dispozici ani ty aktuálně publikované akce, fotografie a videa. Ale v tištěné KRONICE zůstanou zachovány : -)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *