13.-16.2.2019 – Lyžování z Aineck

(Dazul) V obdobném složení jako poslední roky vyrážíme na S TEBOU MNĚ BAVÍ SVĚT, se jelo lyžovat do Rakouska – jen bez dětí, čistě pánská jízda. Já takto prvně a záměrně bez studia místa, kde budeme nocovat i brázdit svahy. Nechávám se překvapit.

Sjezdovky na svazích hory Aineck jsou skvělé a velmi příjemné překvapení je i samostatné ubytování v jednom ze srubů stojících přímo na sjezdovce ve výšce cca 1300 m.n.m. Lanovka do 2220 m.n.m. na vrchol Aineck. Po jedné straně od vrcholu 4,5 km jízda do Katschberghohe (1641 m.n.m.) na druhou stranu 6 km jízda do St.Margarethen (1066 m.n.m.).

Tři dny lyžování. Na sjezdovkách i mimo ně. Ukázkově slunečné počasí i příjemný večer při hraní se Simonem z Chile (tuhle sezónu tu odhazuje sníh i obsluhuje hosty v hospodě). Vím, že hudba je univerzální jazyk, kterému rozumí každý. A taky, že ne každý jím dovede hovořit. Jsem rád, že jsem si se Simonem docela dobře „rozuměl“ i když neumím španělsky, německy ani anglicky. Že jsem jej dokázal doprovázet aniž bych znal, jak se jmenují ty akordy, které mrskal na vypůjčené španělce jeden za druhým. Že jsem jej dokázal příjemně překvapit písničkou Victora Jary (jedinou chilskou písní, na kterou jsem si dokázal vzpomenout) – Luchín (Až vzlétnou ptáci).

Prvně jsem využil ubytování v rámci rodinného podniku vybudovaného z horského statku, kde pán domu ráno v montérkách poklízí skot a přes den i večer už kmitá kolem hostů v hospodě přízemí svého domu. Investice do pěti zánovních srubů postavených na rodinných pozemcích a hezky zasazených do alpské krajiny, musela být brutální, ale dlouhodobě prozíravá. Pro mne jako hosta příjemný zážitek, který si rád za čas zopakuju – moc rád se na tohle místo vrátím.

 

Krátké video z lyžování:

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *