23.6.2016 – ZŠ a MŠ na raftech i v aquazorbu

(Dazul) Ráno ještě přenést dvě kupky sena na rodící se oboroh, pak v 7:00 zajet dolů ke kostelu pro topenářa a technika aby zkontrolovali zda je na stavbě všechno připravené pro montáž tepelného čerpadla a v 7:50 rychle do DBCB. Cestou potkávám jednotlivce i malé skupinky, které si to také šinou do areálu DBCB. Skvělé, účast bude, nejedu tu zbytečně.

Čtvrteční dovolená mi nezačíná špatně. Děcka jsou ochotné vybalovat rafty, baraky i pálavy, okamžitě se nabízí obsluha starého Pípova vysavače, kterým si ulehčujeme foukání, další ogar roztahuje prodlužovací šňůry k aquazorbingu, ….

Učitelský sbor je kompetní a samočinně se zapojuje do přípravy. Cvrkot, hlahol, pokřikování, pobíhání, desítky dotazů, každý se těší do „koule“ :-) Za hodinku máme nafoukáno šest funkčních plavidel a jedno nefunkční – zasekl se ventil. Až dohledám specielní klíč, ošroubuju jej, rozeberu a zfunkčním. Ale teď s tím nebudu ztráce čas. Máme před sebou kolem tří hodin na tréning jízdy na lodích i aquazorbování. Je potřeba využít každou chvilku.

DSC_0504

Pan učitel Martin  a paní učitelka Renata zajišťují jízdu na lodích, já s Domčou (dcerou paní ředitelky) obsluhujeme aquazorbing. První si jej musí odzkoušet Domča, když jej bude několik hodin obsluhovat. Když vylézá, prohlašuje, že ten, kdo v zorbové kouli udělá tři kroky bez pádu, má u ní čokoládu. Pak se nechává na aquazorbing ukecat ještě paní učitelka Broňa a po ní už zalézají do zorbové koule její žáci.

Slunko docela praží, několiktát si odbíhám do srubu, abych se napil. Ještě, že aquazorbing provozujeme v jediném zastíněném rohu vodní nádrže. Být na druhé straně, úspěšně bych prošel procesem mumifikace.

Během první půl hodinky zorbování ztratila Domča přehled o počtu čokolád, které by měla šikovným chodcům po hladině vydat jako jejich výhru.

Bylo skvělé, že po ukončení plavby, děcka odnesly lodě zpět ke kolni, vytřely je hadrou do sucha, vyfoukly a sbalily. Měl jsem trochu strach, aby to nezůstalo na mně samotném. Ale strachoval jsem se zbytečně. Drtivá většina děcek byla moc šikovná a nemusela se do práce moc nutit.

Akci hodnotím jako vyvedenou a těším se na další :-)

Podívej se na krátké nesestříhaní video z této akce:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *