Na pustý ostrov bych si vzal …

Ernest Thompson Seton říká, že krom „kvalitního nože“ by si na pustý ostrov (pokud by měl tu možnost) vzal taky sekeru a pilu. To jsou tři nástroje, s nimiž si člověk obstará vše potřebné pro přežití.

Většina těch, kteří vedli oddíly a v mládí hltali Setonovky, o tvrzení klasika nepochybuje. A taky tohle tvrzení předávali i těm, kteří od něj, ke své škodě, žádnou knihu nepřečetli.

bigoskaA na E.T.Setona jsem si pochopitelně vzpomněl, když mi od syna přišel mail „Jak jsi kdysi říkal co by sis vybral na opuštěný ostrov, kdyby to měla být jen jedna věc….“

V mailu byl taky odkaz na video s čínskou „bigoškou“ – rozuměj tím „polní lopatkou“.  Při prvních okamžicích se mi vybavilo i tvrzení o tom, že nejnebezpečnější zbraní sovětského vojáka jednotek SPECNAZ je polní lopatka.

Asi jste ani vy ve svém oddíle takovouto bigošku nepoužívali : -). Schválně – na kolik způsobů lze tuto polní lopatku použít? Já jich ve videu napočital (a při psaní tohoto textu si vybavil)  minimálně 12, ale je jich tam určitě mnohem víc. Lopatka, motyka, sekera, nůž, štípací kleště, kladivo, cepín, házecí kotva, štít, otvírák, sekáček, ….

Synův mail končil větou „Na ebay se dá sehnat do 2000Kč : )“

Ale vypadá to, že si při svých putováních zatím pořád ještě vystačím s nožem, maximálně sekerou. Starého psa novým kouskům nenaučíš : -).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *